17 december 2007

Voetbal samenvattingen om 7 uur verdwijnen

De samenvattingen van de eredivisiewedstrijden op zondag zijn vanaf volgend voetbalseizoen om 20:00 uur in plaats van 19:00 uur te zien. Dat schrijft de nieuwe televisietender voor, die maandag door de Eredivisie CV is gepubliceerd.

De belangrijkste reden voor deze wijziging is om betaaltelevisie aantrekkelijker te maken, liet directeur Alex Tielbeke van de ECV in een reactie aan het ANP weten. In vergelijking met het buitenland blijft de Nederlandse markt in dat opzicht achter.


Om betaaltelevisie interessanter te maken veranderen de aanvangstijdstippen van de wedstrijden op zondag. Het eerste eredivisieduel begint vanaf komend seizoen om 14:00 uur, gevolgd door een wedstrijd om 16:00 uur en een om 18:00 uur. Om de live-wedstrijden niet gelijktijdig met de samenvattingen op televisie te hebben, beginnen de samenvattingen, op het open net, pas om 20:00 uur.

De verdeling van wedstrijden blijft hetzelfde. Op vrijdag wordt er een duel gespeeld, op zaterdag en zondag vier. Ook op vrijdag en zaterdag zijn samenvattingen van de wedstrijden te zien. De ECV biedt twee hoofdpakketten aan: een samenvattingspakket en een live-pakket.

Geen opmerkingen:

Je mailadres: