27 december 2007

LIVE Ajax - FC Twente

Ajax - FC Twente 2 - 2

Ajax heeft in de Amsterdam ArenA duur puntverlies geleden. De ploeg van Adrie Koster leek lange tijd met drie punten de wedstrijd te eindigen, maar zag FC Twente in de blessuretijd langszij komen: 2-2. Klik hier! De thuisploeg had wat goed te maken voor het thuispubliek na het verrassende verlies op bezoek bij Excelsior. In de eerste helft kwam Ajax een aantal maal goed weg. Blaise N’Kufo en Karim El Ahmadi kregen beide een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zagen hun inzet naast het doel verdwijnen.

Na de kans van El Ahmadi leek Ajax wakker geschudt te zijn en meteen zette Klaas-Jan Huntelaar de Amsterdammers op voorsprong op aangeven van Siem de Jong. Vlak voor rust had de Jong de 2-0 op zijn schoen, maar hij stuitte op doelman Sander Boschker.

Na rust was Ajax de betere ploeg, maar met name Luis Suárez sprong slordig met z’n kansen om. In de 60ste minuut bracht Stijn Huysegems zijn ploeg weer op gelijke hoogte na een moment van onoplettendheid in de Amsterdamse defensie. Wederom Huntelaar bracht de thuisploeg weer verdiend op voorsprong, zij het gelukkig via een afgeketste vrijetrap.

Ajax leek de wedstrijd onder controle te hebben toen wederom een moment van onoplettendheid de Ajacieden fataal werd. N’Kufo schoot knap binnen in de derde minuut van de blessuretijd en zorgde dat de Tukkers toch met een punt huiswaarts konden keren.

Door de winst van Feyenoord ziet Ajax hun aartsrivaal verder weglopen. De Amsterdammers staan op een derde positie, met 32 punten drie punten achter koploper Feyenoord. Twente is buiten de top vijf gevallen met 29 punten uit zeventien duels.

Beelden doelpunten en andere opmerkelijke momenten (klik op de beelden of link voor de grotere versie):

Historie
Opstelling Ajax
Opstelling FC Twente
2e minuut: eerste kans N'Kufo (FC Twente)
7e minuut: kans Suarez (Ajax)
12e minuut: kans Rommedahl (Ajax)
15e minuut: een kopkansje voor Huntelaar (Ajax)
19e minuut: afstandsschot El Ahmadi (FC Twente)
24e minuut: vrije trap Engelaar (FC Twente) in korte hoek

31e minuut: 1-0 Huntelaar (Ajax)

34e minuut: vrije trap Ajax
40e minuut: enorme kans Vertonghen (Ajax)

RUST

47e minuut: geel Suarez (Ajax) voor een schwalbe
51e minuut: kopkansje Suarez (Ajax)
54e minuut: kans Suarez (Ajax) na misser Braafheid (FC Twente)
55e minuut: opnieuw kans Suarez (Ajax)

60e minuut: 1-1 Huysegems (FC Twente)

67e minuut: geel Huysegems (FC Twente) voor schwalbe
71e minuut: Huntelaar (Ajax) staat net buitenspel

76e minuut: 2-1 Huntelaar (Ajax) vrije trap via de muur

86e minuut: N'Kufo (FC Twente) wel buitenspel hier?

90+2e minuut: N'Kufo (FC Twente) maakt 2-2 in blessuretijd!

Afgelopen

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe snel komt 't doelpunt hierop?

Anoniem zei

Zodra er is gescoort of er is een grote kans dan staat het beeld hiervan binnen 1 a 2 minuten.