22 december 2007

LIVE PSV - FC Utrecht

PSV - FC Utrecht 4 - 1

PSV heeft zich weten te herstellen van de pijnlijke thuisnederlaag tegen Roda JC van twee weken terug. FC Utrecht maakte het de thuisploeg nog wel even lastig, maar in een tijdsbestek van vier minuten stelden de Einhovenaren de zege veilig. Danny Koevermans zorgde nog voor een slotakkoord (4-1).

Schlemiel aan Utrechtse zijde was Franck Grandel. De doelman, in het verleden ook al niet altijd gevrijwaard van een opzichtige ketser, liet een op het oog onschuldige kopstoot van Danko Lazovic door zijn vingers glippen, waarna het leer via de dwarsligger voor de voeten van Kenneth Perez verscheen. De Deen verzilverde het buitenkansje met verve.

Ondanks enkele mogelijkheden voor Utrecht via aanvaller Leroy George was het de thuisploeg die al voor rust de wedstrijd in het slot had moeten duwen. Lazovic en Jefferson Farfán kregen de kansen, maar zij hadden het vizier niet op scherp staan, waarmee de spanning in het duel gewaarborgd bleef.

Koud in het veld na de thee kwamen de gasten via George dan ook op gelijke hoogte, en even had het er de schijn van dat een herhaling van het duel met Roda op komst was. Na een dik uur spelen liet de afweer van de Domstedelingen zich echter eenvoudig de kaas van het brood eten, hetgeen Lazovic in staat stelde zijn ploeg andermaal naar een voorsprong te schieten.

Nog geen vier minuten later was het opnieuw raak. Andermaal was het Kenneth Perez die zich met graagte liet bejubelen door zijn ploeggenoten, nadat hij een afgeslagen bal hard in de verre hoek schoot. Vlak voor tijd deed ook Danny Koevermans nog een duit in het zakje. De invaller aan PSV-zijde kon uit een rebound eenvoudig raak schieten om de 4-1 eindstand gestalte te geven.

Door de overwinning neemt PSV de koppositie weer over van Ajax, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Morgen nemen de Amsterdammers, wanneer het duel niet wordt afgelast, het in Rotterdam op tegen Excelsior.

Beelden doelpunten en andere opmerkelijke momenten:

16e minuut: 1-0 Perez (PSV) na blunder Grandel (Utrecht)

22e minuut: eerste kans Utrecht via George

31e minuut: schietkans Cornelisse (Utrecht)

32e minuut: enorme kans Lazovic (PSV)

41e minuut: randje buitenspel PSV

43e minuut: vrije trap Farfan (PSV)

RUST

46e minuut: 1-1 George (Utrecht)

49e minuut: hands strafschop gebied Utrecht?

64e minuut: 2-1 Lazovic (PSV)

67e minuut: 3-1 Perez (PSV)

73e minuut: van Dijk (Utrecht) komt ongelukkig in aanraking met Perez (PSV)

75e minuut: Lazovic (PSV) geblesseerd na deze overtreding van Cornelisse (Utrecht) en deze krijgt hiervoor geel.

83e minuut: schot Sanmartean (Utrecht)

85e minuut: 4-1 Koevermans (PSV)

90+1e minuut: Keller (Utrecht) verdedigd t.o.v. Farfan (PSV)

AFGELOPEN

1 opmerking:

Anoniem zei

Pfff, Lucky PSV weer. Die keeper van Utrecht kunnen ze beter terug sturen naar zijn bananenlandje :')