26 december 2007

LIVE Feyenoord - Sparta Rotterdam

Feyenoord - Sparta Rotterdam 2 - 0

Feyenoord heeft zichzelf en de bijbehorende aanhang een aardig kerstcadeau toebedeeld. De ploeg van coach Bert van Marwijk wist met 2-0 te winnen van Sparta en mocht de zege danken aan goalgetter Roy Makaay. Klik hier! In de Rotterdamse derby ging Feyenoord voortvarend van start. Na vijf minuten stonden de manschappen van Bart van Marwijk met 1-0 voor, die liet blijken dat hij vanaf het begin scherp was. De aanvaller onderschepte een slechte terugspeelbal van Sparta-captain Nourdin Boukhari en zette zijn ploeg al vroeg op voorsprong.

Waar Feyenoord in de eerste helft nog goed en dominant wist te voetballen, was daar in de tweede helft weinig van terug te zien. In De Kuip kwam Sparta, waar Foeke Booy zijn debuut maakte als trainer van de Rotterdammers, nog gevaarlijk door nadat Feyenoord slordig begon te voetballen. De Kasteelheren troffen in een tijdsbestek van tien seconden zelfs twee keer de deklat.

Toch was het Feyenoord dat een kwartier voor tijd de zege veilig wist te stellen, opnieuw dankzij Makaay. De aanvaller promoveerde een bekeken assist van Andwélé Slory tot doelpunt toen hij het leer makkelijk binnen wist te tikken. Het verzet van Sparta was vervolgens afgelopen, waardoor de meesten van de 46.000 toeschouwers met een fijn gevoel aan het kerstdiner kunnen gaan zitten.

Beelden doelpunten en andere opmerkelijke momenten (klik op de beelden of link voor de grotere versie):