15 december 2007

LIVE NAC Breda - SC Heerenveen

NAC Breda - SC Heerenveen 1 - 5

NAC Breda heeft de vaste toeschouwers van de ploeg een slechte zaterdagavond bezorgd. De Brabanders gingen in eigen huis verrassend hard onderuit tegen SC Heerenveen (1-5) en verliezen hiermee terrein in de subtop van de Eredivisie.

De bezoekers uit Friesland overklasten de thuisploeg volkomen. Heerenveen speelde zeer goed en verzorgd voetbal, waar NAC Breda weinig tot geen antwoord op had. Het was dan ook dik verdiend dat Heerenveen op voorsprong kwam, toen een rake kopbal van Gerald Sibon doel trof. Daarna had Michael Bradley nog een goede kans om de marge te verdubbelen, maar hij schoot hard op de lat.

In de tweede helft was NAC Breda volledig de weg kwijt. De blunders werden opgestapeld, waardoor het voor SC Heerenveen een koud kunstje was om afstand te nemen. Miralem Sulejmani ('50) en opnieuw Sibon ('55) gooiden, mede dankzij slecht keeperswerk van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, de wedstrijd op slot.

Vervolgens gaf Heerenveen-coach Gertjan Verbeek de jonge Paulo Henrique de kans om te debuteren in het eerste elftal. De aanvaller pakte zijn kans met beide handen aan, en luisterde zijn debuut op met maarliefst twee doelpunten. Gertjan Tamerus had namens NAC Breda met een mooie goal het slotakkoord, maar dat doelpunt was slechts goed voor de statistieken.


Beelden doelpunten en andere opmerkelijke feiten:

2e minuut geel Lurling (NAC)


12e minuut Bal van de lijn gehaald op schot Pranjic (Heerenveen)


24e minuut 0-1 Sibon (Heerenveen)


35e minuut Bradley (Heerenveen) raakt de lat


Vlak voor rust grote kans Amoah (NAC)


RUST


50e minuut 0-2 Sulejmani (Heerenveen)


55e minuut 0-3 Sibon (Heerenveen)


68e minuut 0-4 Paulo Henrique (Heerenveen)


73e minuut 0-5 Paulo Henrique (Heerenveen)


75e minuut 1-5 Tamerus (NAC)


Afgelopen

Geen opmerkingen:

Je mailadres: