16 december 2007

LIVE FC Utrecht - Heracles Almelo

FC Utrecht - Heracles Almelo 3 - 1

FC Utrecht had zondagmiddag in de Galgenwaard geen kind aan bezoeker Heracles Almelo. De ploeg van Willem van Hanegem won afgetekend met 3-1 en behoudt zijn goede vorm op eigen bodem. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor de bezoekers, die twee keer gevaarlijk voor het doel van Utrecht-goalie Franck Grandel kwamen. De thuisploeg leek wakker geschud te zijn en nam daarna de touwtjes in handen. Op slag van rust trapte Gregoor van Dijk knap binnen vanuit een vrije trap. Daarvoor waren Loic Loval, Leroy George en Sander Keller dicht bij de openingstreffer.

Ook na rust bleef Utrecht de sterkste ploeg en zette het de bezoekers uit Almelo continu onder druk. Opnieuw van Dijk vergrote de voorsprong, dit maal vanaf elf meter. Vijf minuten voor tijd tekende George ook nog voor de derde Utrechtse treffer van de middag. Eddy Bosnar scoorde in de blessuretijd nog de eretreffer voor Heracles en bracht zo de eindstand op 3-1.

Na de 7-1 tegen Sparta en de 3-2 tegen NEC is de overwinning op Heracles alweer de derde gewonnen thuiswedstrijd op rij. Utrecht bekleedt de achste positie op de ranglijst met 24 punten uit vijftien duels. Heracles staat op een zestiende plek in de Eredivisie met tien punten uit evenveel duels.

Beelden doelpunten en andere opmerkelijke feiten:

5e minuut: Gluscevic maait over de bal (Heracles)

26e minuut: Kopkans Loval (Utrecht)

33e minuut: Kopkans Dickoh (Utrecht)

40e minuut: Mooie actie George (Utrecht)

45+2 minuut: 1-0 van Dijk (Utrecht)

RUST

57e minuut: schotje Nelisse (Utrecht)

69e minuut: Quansah (Heracles) veroorzaakt penalty

70e minuut: 2-0 van Dijk penalty (Utrecht)

79e minuut: schotje Nelisse (Utrecht)

85e minuut: 3-0 George (Utrecht)

90+1 minuut: 3-1 Bosnar (heracles)