12 januari 2008

LIVE Feyenoord - PSV

Feyenoord - PSV 0 - 1

De eerste topper van 2008 is een prooi voor PSV geworden. De Eindhovenaren wonnen knap op verplaatsing bij Feyenoord, dat voor het eerst dit seizoen op eigen bodem verliest: 0-1.

PSV had 50 seconden na het startsignaal al een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Alcides zag zijn inzet naast het doel van Henk Timmer verdwijnen. Een aantal minuten later was het Luigi Bruins met het eerste wapenfeit voor de Rotterdammers, maar de aanvaller kon een afballende bal niet onder de deklat krijgen.

Beide ploegen leken daarna gas terug te nemen en elkaars verdediging af te tasten, wat resulteerde in een knappe steekpass van Bruins op Nicky Hofs, maar de kleine dribbelaar stuitte op doelman Gomes. De debuterende Balazs Dzsudzsak bediende vervolgens oud-Feyenoorder Danko Lazovic vanaf de flank, maar de PSV-spits faalde jammerlijk van dichtbij.

Vijf minuten voor rust was het dan toch raak voor de Eindhovenaren. Ottman Bakkal schoof de bal langs de aan de grond genagelde Timmer na knap te zijn weggestuurd door Alcides. Even daarvoor miste Ibrahim Affelay oog in oog met de Feyenoord-goallie.

In de tweede helft ging PSV andermaal flitsend van start. Een knappe individuele actie van Lazovic werd op het oog onreglementair afgestopt door Kevin Hofland in de zestien, maar scheidsrechter Pieter Vink gaf de penalty niet. Feyenoord had het moeilijk tegen het creatieve middenveld van PSV, aangevoerd door een excellerende Affelay.

In de 63ste minuut moesten de Rotterdammers verder met tien man na een dubieuze tweede gele kaart voor Hofs. PSV reeg de ene kans grote kans na de andere aaneen maar verzuimde de voorsprong uit te breiden. Affelay was een paar keer dichtbij de tweede Eindhovense treffer, maar was ongelukkig in de afronding. In de slotminuten had Chun-So Lee nog een grote kans op de onverdiende gelijkmaker, maar de bal zeilde over.

De eerste overwinning onder trainer Sef Vergoossen zorgt ervoor dat PSV drie punten uitloopt op de nummer twee Feyenoord. De ploeg uit Eindhoven staat nu alleen op kop met 39 punten uit achttien duels. De Rotterdammers staan vooralsnog op plaats twee met 36 punten, maar zien morgen Ajax tegen AZ aantreden.

Beelden doelpunten en andere opmerkelijke momenten (klik op de beelden of link voor de grotere versie):