18 januari 2008

LIVE Excelsior - Feyenoord

Excelsior - Feyenoord 2 - 1

Feyenoord heeft PSV de uitgelezen mogelijkheid gegeven om uit te lopen. De brigade van Bert van Marwijk ging vrijdagavond op bezoek bij stadgenoot Excelsior onderuit: 2-1.

Dankzij treffers van Michel van Guldener en Geert den Ouden kenden de Kralingers na tien minuten een droomstart. Van Guldener opende na vijf minuten de score met een schuiver. Via de paal verdubbelde Den Ouden even later de voorsprong op Woudestein.

De thuisploeg kreeg genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar moest tien minuten voor het eindsignaal een treffer van Danny Buijs incasseren. De ploeg van Ton Lokhoff hield echter stand en boekte een verdiende zege.

Excelsior, dat eerder op eigen veld ook al Ajax knap inrekende (2-1), klom dankzij de overwinning van de achttiende naar de vijftiende positie. Feyenoord, dat vorige week ook al van PSV verloor (0-1), bleef op de derde plaats met zes verliespunten meer dan koploper PSV.

Beelden doelpunten en andere opmerkelijke momenten (klik op de beelden of link voor de grotere versie):