16 januari 2008

LIVE De Graafschap - AZ

De Graafschap - AZ 1 - 2

AZ is terug in het linkerrijtje van de ranglijst. De Alkmaarders boekten vanavond een moeizame 1-2 zege op De Graafschap en stegen van de elfde naar de negende plek.

De overwinning van de formatie van Louis van Gaal kwam moeizaam tot stand. AZ was weliswaar sterk begonnen aan het duel op de Vijverberg (spits Ari kreeg drie goede kansen); de openingstreffer viel aan de andere kant. Lasse Schøne zette De Graafschap in de 28e minuut op voorsprong.

Dat AZ behoefte heeft aan een scorende spits kwam na dit doelpunt opnieuw aan het licht. De bezoekers creëerden een aantal fraaie mogelijkheden, maar nu was het Moussa Dembélé die het net niet wist te vinden. De spits miste drie fraaie mogelijkheden, voordat David Mendes da Silva vlak voor rust alsnog voor de verdiende gelijkmaker tekende.

Direct na de pauze ('49) slaagde Dembélé er wel in om het net te vinden. De Belg bleef oog in oog met Jim van Fessem rustig en schoof de bal onder de keeper door. Sébastien Pocognoli leek even later voor de derde Alkmaarse treffer te zorgen, maar zijn inzet belandde op de lat.

De gevaarlijke vrije trap was het laatste serieuze wapenfeit van AZ. De gasten geloofden het wel en lieten zich inzakken, wat een grote kans Berry Powel tot gevolg had. De spits van De Graafschap wist Boy Waterman echter niet te verschalken, waardoor AZ zijn tweede overwinning buitenshuis boekte.

Beelden doelpunten en andere opmerkelijke momenten (klik op de beelden of link voor de grotere versie):